Årets Qlara 2013

Inga Lill Högberg är korad till Årets Qlara 2013.

Motivering:
IngaLill, du har sedan tillkomsten av Qlara haft en given roll som pressombudsman och den framstå kulturrepresentanten for nätverket Qlara.

Du har ingått i styrelsen, du har drivit studiecirklar, du finns med i olika typer av arbetsgrupper; som tekniska, ekonomiska och sociala projekt.

Utan kultur dör ett samhälle – och överallt där det rör sig i teaterns värld, i tidningsvärlden, eller i bokens värld, finns du med och representerar nätverket Qlara. Det inger respekt och Qlara kan känna glädje och stolthet över en sådan kulturambassadör.

Inte nog med det – under 2012 har du imponerat på oss alla genom att generost överlåta ditt skötebarn ”På Österlen” till Fridas Grafiska. Du och din kollega, tillika make, ansåg er inte kunna driva tidningen vidare utan stora investeringar i ny teknik och maskinpark. Ni fann dessa resurser och kompetens hos Fridas Grafiska. Efter överlämnandet har du fortsatt att jobba med tidningen; du ingår i redaktionen och fungerar samtidigt som mentor till Frida. Men hon har också fatt ta ut svängarna och göra tidningen till sin – det är flott.

Du har blivit en förebild för ett exceptionellt samarbete mellan Qlaror som inneburit ett win-win förhållande.

Du har visat hur avveckling kan leda till utveckling.

Utnämningen av Årets Qlara skedde i samband med föreningens årsmöte på Södra Skolans museums lokaler i Brantevik.