Österlens godaste kardemummabullar

Pia Sandéhn Kjellberg har gjort sin sista säsong när det gäller sitt café där många genom åren fått njuta av Österlens kanske godaste kardemummabullar. Nu återstår rummen och lägenheterna som finns att hyra för semesterboende.

Vad har Qlara nätverket betytt för dig hittills?
Som ensamföretagare här ute på ”vischan” har Nätverket Qlara gjort mitt företagande mindre ensamt. Även om min aktivitet i nätverket inte varit särdeles stor så har jag alltid känt att ni har funnits där för mig. Det är och har varit en trygghet som jag värderar högt.

Nämn en förebild du har och varför? 
Min förebild är min man Gösta. Under våra 20 år av egenhändigt byggande och skapande av 3 hus och trädgård har han lärt mig otroligt mycket. Han är mitt geni! Det han inte har kunnat har han tagit reda på och använt sin kunskap och sunda förnuft till att utföra. Jag brukar säga till honom – att sy eller väva det kan du i alla fall inte! – (man vill ju ha något eget revir!). Men jag vet inte, troligen hade han lärt sig det också om det hade varit nödvändigt. Han sätter i alla fall ihop mina vävstolar och hjälper mig att dra på varpen, så, varför inte då också väva…?!

Berätta om en passion du har 
Min passion i livet är egentligen att väva och sy, att använda händerna för att skapa något! Det var anledningen till att vi bröt upp från ett villaområde i Göteborg och köpte denna avstyckade gård, Vadenhög, på Österlen. Vi skulle bygga våra egna verkstäder. Nu blev det mest en massa semesterboende men det är en annan historia.

Vad är unikt med ditt företag? 
Det skall väl de som har bott och fikat här uttala sig om? Det jag brukar få kredit för är boendet, att det är så rent och fräscht, vänlig atmosfär, frukostarna med den personliga servicen och mina goda kardemummabullar.

One thought on “Österlens godaste kardemummabullar

  • 2019-02-13 at 08:32
    Permalink

    Jag kommer att sakna caféet och butiken

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *