Med rätt verktyg kan du försätta berg

Cecilia Granquist Dahmen tror att världen kan bli en smula bättre att leva i om vi vågade tala mer. 

Berätta kortfattat om dig själv
Jag startade min bana som skådespelare och teaterpedagog och fick min utbildning på Calle Flygares teaterskola i Stockholm samt scenskolan i Malmö. Senare kompletterade jag med utbildning i NLP (neuro-lingvistisk- programmering) en mycket effektiv metod utvecklad ur beteendepsykologin.

1989 startade jag mitt företag  som idag heter Cecilia Granquist AB och har sedan start arbetat med att sammanställa och leda kurser för både stora och små företag samt kommuner och landsting.

Jag tror på lustfyllt lärande och på allas inneboende kraft och talang. Utbildning skall vara ett nöje, när jag utbildar bjuder vi på oss själva och det blir många skratt.

Min specialitet är personlig utveckling, företagsutveckling, presentations och talarteknik.

Mina verktyg är humor, mänsklighet och engagemang. Jag är bra på att skapa en god stämning där man känner sig trygg för att våga släppa loss och vara mer av sig själv. Deltagarna är hela tiden aktiva och deltar, man lär sig bäst genom att göra själv.

När jag inte står på scen eller håller utbildningar älskar jag att påta i jorden och brukar kalla mig för en glad trädgårdsamatör som gör alla ”kardinalfelen” med glädje. Naturupplevelser som promenader längs havet eller skogen ser jag också som livsenergi.

Berätta kortfattat om ditt företag
Cecilia Granquist AB hjälper enskilda, företag och organisationen att utveckla sin personliga kommunikation. Vi tror att världen kan bli en smula bättre att leva i om vi vågade tala mer. Att våga tala kan handla om att presentera sitt budskap för andra men det handlar också om att våga tala med varandra på en arbetsplats att berätta om det som känns viktigt och att lyssna på andra.

På utbudet finns därför:

•   Bli en intressant och engagerad talare

•   Storytelling/ Berättande som föreläsare och som varumärkesbärare

•   Service och kommunikation

•   Konflikthantering, argumentation – internkommunikation

•   Personlig försäljning

•   Underhållning i form av roande föreläsningar inom mänsklig kommunikation.

Varje fredag finner du ett nytt blogginlägg på hemsidan i ämnet mänsklig kommunikation och presentationsteknik

Vad är unikt med Cecilia Granquist AB?
Som skådespelare vet jag hur viktigt det är att använda sig av alla verktygen såsom gester, närvaro, röst och humor. Tro mig du kan försätta berg om du bara vet hur.

Kunder säger att Cecilia har en unik förmåga att skapa trygghet i en grupp eller som något sa ”Cecilia får de flesta att våga det mesta”. ”Genom att bjuda på sig själv, se och lyfta alla i gruppen skapar hon en trygg och positiv stämning som gör att man utvecklas som deltagare.”

Berätta om en passion du har
Jag är passionerat förtjust i människor och hur vi kan utvecklas. Det bästa jag vet är när en kursdeltagare kommer till mig med något form av problem. Personen låter mig få följa med på sin resa att utvecklas. Det är magiskt!

Nämn en förebild du har och varför
Det finns förebilder för olika områden. Inom teatern och humorn lever Hasse och Tage och Margareta Krok som stora förebilder. Hasse o Tage för att de kunde visa på allvarliga saker i samhället med humorn som verktyg. Maggan Krook för sin mångsidighet och fantastiska skicklighet som skådespelare. Som föreläsare ser jag Hans Rosling som på ett kreativt och pedagogiskt sätt kunde förklarar komplicerade saker.

Vad har Nätverket Qlara betytt för dig hitintills?
Qlara har gett mig ett viktigt nätverk med samarbetspartners och kunder. Qlara blev min första dörröppnare in till Simrishamns näringsliv.

Adresser till sociala media:

Facebook

LinkedIn

Instagram

Twitter

YouTube

och så min portal för onlineutbildningar.

One thought on “Med rätt verktyg kan du försätta berg

  • 2019-02-13 at 08:34
    Permalink

    Cecilias kurser är bra!

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.