Danskan med många järn i elden

Hej,
Anette Harbo är mitt namn och född 1955 på Jylland i Danmark, men bott i Sverige i många år.

Jag har alltid varit idérik och driftig. AH-idéer startades 1989 och var då Anette & Hermans idéer. Herman, det var min älskade fader och vi har haft många roliga projekt ihop. Numera betyder det Anette Harbos idéer.

Nu ska du få ta del av några av dem…

Hamnade i Tomelilla 2006 då jag köpte Gamle Berghs Handelsträdgård på vägen mot Golfklubben precis över järnvägen. Det var då helt nyrenoverad och alla drivhus var rivna. Kom från Kockums direktörens stora villa Hasselbacken i Åkarp där jag hyrde ut 6 rum till Alnarpsstudenter och hade Alnarps parkchef som granne. Han hade anlagt min trädgård och den var magisk. Massor av örter som doftade ljuvligt, hasselnötsträd i infarten och tama ekorrar. Vaknade nu för djur och natur.

6/6 2009 kom kärleken in i mitt liv igen. Stefan finns vid min sida och han förverkligar våra idéer. Han har byggt 6 st små stugor och har skapat  ett rekreationsområde med nästan orörd natur på 26.000 kvm. På sommaren inreds ”små rum” med tyger, säng, café möbler, hängmatta, solstolar för att hämta kraft ute i naturen. Det fantastiska är att man har rikt fågelliv, grodor i dammen och lantlig utsikt med korna i hagen och går på 10-15 min genom Skogsbacken in till Torget i Tomelilla. 

Sommaren -16 köptes Familjehuset som är tänkt som ett tryggt boende för 10 ensamma personer. Det ligger centralt i Tomelilla och tidigare bodde här kända skolfotografen Jan-Leo Grabellus.

Senaste tillskottet 2018 är Logi Gamlegård Everöd  på väg 19 där vi driver ett korttidsboende och hyr även ut till turister.  På denna fridfulla gård finns 13 möblerade rum och lägenheter i olika storlekar. En pittoresk innergård med persikoträd, fikonbuske och massor av vindruvor även i orangeriet.

Detta är också en plats att landa på och samla kraft och gå vidare.  Jag håller i  Mindfulness Yoga och meditationer i en stor vacker ljus och luftig sal med ett vackert träd utanför det  4 meter höga fönstret. Sommaren 2019 har vi relaxträdgård med hängmattor och hammock samt har gjort en spahörna med nytt jacuzzibad.  Så kom gärna hit och njut av vilan på soldäck, grilla eller använd stekhäll/muurikkan,  sitta och njuta av magisk solnedgång. Era husdjur är välkomna.

Varmt välkomna till oss Anette & Stefan med våra goa djur – hunden Alonso och kelna gårdskatten Månsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *