Drömmen om ett B&B

För Gith Vikström har en dröm har förverkligats om att bo på Österlen och öppna Bed and Breakfast.

Berätta kort om dig själv
Jag heter Gith Vikström, kommer från Småland. Uppvuxen utanför Nässjö men har bott över 25 år i Växjö. Sålde villa och torp och flyttade till Hannas på Österlen hösten 2015. Har jobbat som adminstratör inom transportbranschen i många år innan jag förverkligade min dröm om att öppna ett B&B ihop med min man Kent.

Berätta kortfattat om ditt företag
Startade firma och öppnade B&B Hannåsa Gård till påsken 2016 i vår skånelänga med vasstak. Vårt B&B har fyra personligt inredda rum i olika färgställningar i lantlig, rustik stil. Frukostbuffé, lakan och handdukar ingår i rumspriset plus härlig utsikt i alla väderstreck. Under sommaren är caféet öppet på söndagar. Där serveras hembakta specialiteter. Vi brukar ha konstutställning vid påsk.

Vad är unikt med ditt företag?
Vår gård har vasstaket, en häftig reception med handslaget tegel och en härlig innergård med det stora körsbärsträdet. Atmosfären är avkopplande med naturen inpå knutarna. Vi tror att gästerna känner sig som hemma och blir väl mottagna av värdparet Vikström. Vi finns mitt på Österlen så det är nära till allt, både stränder, golfbanor, naturreservat, konst, hantverkare och annat sevärt.

Berätta om en passion du har
Jag brinner för mitt B&B såklart men är även intresserad av inredning så det har jag haft nytta av när vi skapade B&B Hannåsa Gård. Gillar trädgårdsväxter, särskilt pioner och rosor, så nu är tanken att bygga växthus och olika rum i trädgården på baksidan av huset.

Nämn en förebild du har och varför?
Har ingen särskild förebild men är väldigt imponerad av dem som gör slag i saken och vågar byta spår mitt i livet och satsa på något helt annat än de sysslat med tidigare, precis som vi gjort.
Det rekommenderas och är väldigt utvecklande.

Vad har Qlara nätverket betytt för dig hittills?
Blev tipsad av en kompis som var en Qlara att gå med när jag var nyinflyttad. Det har jag verkligen inte ångrat. Roligt att ha fått så många nya vänner som är stöttande på olika sätt.
En del samarbetar man med och andra anlitar man i sitt företag. Kul att träffa så många olika företagare och skaffa ett bra nätverk. Gillar när man får komma hem till olika Qlaror som berättar om och visar upp sina verksamheter. Har även gått några utbildningar som Qlaror hållit i. Både trevligt och givande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *