Att starta företag efter man fyllt 70

Karin Eberhardt Grönvall både debuterade som författare och startade företag när hon fyllt 70 år.

Berätta kort om dig själv
Jag är pensionär, boende på Österlen sedan 2001 numera i Skillinge. Efter socionomexamen på sociala linjen arbetade jag som personalsekreterare och handläggare vid den numera nedlagda statliga myndigheten Barnmiljörådet. Därefter var jag anställd som heltidsarbetande ordförande i Bröstcancerföreningen i Stockholms län tills jag 1998 slutade p g a utbrändhet. Numera ägnar jag mig åt skrivande, sjungande i kör och styrelseengagemang Skillinge Teaters Vänner. Jag leder också ett par skrivarkurser för seniorer.

Berätta kortfattat om ditt företag
Jag startade min enskilda firma 2017 och gav den namnet Karinja. Huvudsakligen handlar den om mitt författarskap, men jag anordnar också skrivarkurser, kan hålla föredrag och tänker åta mig korrekturläsning och textbearbetning framöver. Min bakgrund för detta är utbildning vid Skrivarakademin i Stockholm, novellkurs och flera skrivarkurser i Ann Ljungbergs regi, skrivarkurs vid Mariannelunds folkhögskola, ett par kurser i skrivande och marknadsföring för Dag Öhrlund och Jenny Magnusson. Jag tror också jag har nytta av akademiska studier i psykologi, kurser i samtalsmetodik vid S:t Lukasstiftelsen i Stockholm och en hel del andra akademiska kurser i framför allt arbete med skrivarkurser och föredragshållande.

Vad är unikt med ditt företag?
Unikt? Det kan jag inte svara på! Att jag har god språkkänsla och är mycket noggrann vid korrekturläsning är väl bara självklart när jag åtar mig dessa uppgifter.

Berätta om en passion du har
Jag har flera passioner – skriva, sjunga och resa.

Nämn en förebild du har och varför?
En förebild är en författare jag lärt känna lite eftersom temat i min debutroman tangerar vad hon skriver om – Mariette Lindstein, som skrivit om sekter i en romantrilogi. Hon uttrycker så väl hur människor alltför lätt kan hamna i klorna på karismatiska ledare i större – och i mitt fall – mindre sammanhang.

Vad har Qlara nätverket betytt för dig hittills?
Via Qlara har jag kommit i kontakt med intressanta kvinnor och ett nätverk där vi kan ge och ta av varandra. Hittills är det enda konkreta en kurs för Cecilia Granqvist, som var mycket inspirerande.

One thought on “Att starta företag efter man fyllt 70

  • 2019-02-13 at 08:43
    Permalink

    En förebild – att ge ut första boken vid 70 år ung!

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.