Att prata så att alla förstår

Av Gaby Gummesson

Jag heter Gaby, men ingen vet varför. Det är emellertid ett praktiskt namn, kort och lätt att komma ihåg och liten risk att träffa en namne.

Fotograf: Anette Åberg

Jag bor i Gärsnäs med min sambo Tom. Våra två döttrar har flyttat ut och är fastighetsmäklare resp läkarstudent. Vi är båda infödda Gärsnäsbor, men kärlek uppstod mellan leverpastej och sillsallad på Domus i Simrishamn, där vi extraknäckade på skolloven. Tom har arbetat i många år på Gärsnäs AB, det kända möbelföretaget, bl.a. som ekonomichef.

Jag älskar sång, musik, dans, böcker och resor. Mina döttrar delar dessa intressen.  De följer gärna med mig på olika äventyr och på min Facebook företagssida kan du få användbara och konkreta resetips. Energi får jag när jag sjunger med Tomelilla Rockkör och spelar bridge med min sambo eller anlitas för att lära ut Line Dance på någon fest.

Mina personliga egenskaper sägs vara att jag har lätt för att entusiasmera andra och att jag är en god pedagog som uttrycker sig på ett enkelt och lättfattligt sätt. Att jag har humor brukar också noteras på kursutvärderingar.

Något jag själv lägger stor vikt vid och uppskattar är effektivitet, kreativitet och ansvarstagande.

Mitt företag startade jag för fjorton år sedan efter tre års högskolestudier. Dessförinnan har jag arbetat många år inom finansvärlden, med några månaders avbrott för studier först i Tyskland och sen i Australien.

Jag är ekonom, marknadsförare och beteendevetare och driver sedan 15 år tillbaka företaget Gaby Gummesson utbildning & marknadsföring. Där erbjuder jag utbildningar i ämnen som hör samman med personlig kommunikation, t ex presentationsteknik, mötesteknik, service och bemötande, kommunikation och samarbete mm.

Oftast utbildar och föreläser jag själv. Men ibland tillsammans med olika samarbetspartners beroende på vilka kompletteringar du som kund önskar. Det som motiverar mig är att hjälpa andra utvecklas. Min belöning är när en kund meddelar att något blivit bättre efter mina utbildningar. Min devis är ”Gör det svåra enkelt” för kunden.

Jag ser det som min uppgift att utifrån ämnets teoretiska modeller och mina erfarenheter, ge varje deltagare konkreta verktyg, tips och råd att använda i sin vardag. Jag lägger stor vikt vid att läsa in mig på varje branch/arbetsplats  som anlitar mig. Det är också viktigt för mig att leverera maximalt under tiden tillsammans med kursdeltagarna. Förberedelsearbetet är alltid välgjort. På senare tid har jag mer och mer börjat kombinera föreläsningar och rådgivningar utifrån specifika behov hos kunderna.

Vanliga kommentarer på kursutvärderingar är ”du pratar så att alla förstår”,  ” det här var saker som jag verkligen kan använda mig av”, ” det var lärorikt och underhållande”,  ”jag lyssnar gärna mer”, ”bra med många exempel”, ”du är rolig” och ”tiden gick så fort”.

Det unika – varför ska du anlita företaget?
– Därför att du får en tjänst som är anpassad efter dina önskemål och behov, med hög kvalitet och till ett konkurrenskraftigt pris.

– Därför att samtliga mina kunder har varit nöjda och många har själva erbjudit sig att lämna referenser.

– Därför att jag tycker om det jag gör och har en gedigen kunskapsbakgrund. Jag gillar förnyelse och variation och eftersträvar ständigt nya kunskaper som kan komma mina kunder till godo. Jag arbetar efter kärnvärden som  Förtroende- Kunskap- Kundnytta.

– Därför att jag har en mångsidig kompetens och kan kombinera utbildningar och föreläsningar på ett unikt sätt

– Därför att du som beställare av utbildning för tex medarbetarna på ett företag, alltid får uppdateringar och feedback, om du så önskar, under utbildningens gång. Referenser kring detta finns på LikedIn.

Nätverket Qlara har betytt mycket för mig
När jag just slutat som anställd och startat mitt företag, fungerade Qlarorna som nya arbetskamrater och gav mig ”råg i ryggen” och en tro på mig själv som företagare.

One thought on “Att prata så att alla förstår

  • 2019-02-13 at 08:41
    Permalink

    Lyssna när Gaby pratar om kommunikation, det gör hon bra!

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.