Att lära sig röra sig mera fritt och lätt

Birgitta Söderberg är leg. sjukgymnast och auktoriserad Feldenkrais®pedagog som helst går i tåstrumpor.

Berätta kortfattat om dig själv
Jag är en glad och utåtriktad person som tycker om människor, natur, sång, lek och djur, framför allt hundar.

Berätta kortfattat om ditt företag
Mitt företag heter Feldenkrais® och Tåstrumpan Österlen.
Mitt företag består av två delar:
Tåstrumpan Österlen : jag säljer Tentoes socks. En Bolastrumpa tillverkad i Sverige med en socka för varje tå. De finns i Bomull i flera färger och i Merinoull i grått och svart. Storlekarna är 31-34, 35-38, 39-42, 43-46 och 47-50

Försäljning i min bostad eller på Friskhuset (ovanpå Lindex) Storgatan i Simrishamn.

Kostnad: Bomull 85:-/par och Ull 100:-/par

Feldenkrais® Österlen
Feldenkraismetoden är ett sätt att lära sig – Lära att röra sig mera fritt och lätt, att bära mindre stress i sin kropp, att sluta göra sakerna som ger dig smärta. Genom mjuka rörelser och riktad uppmärksamhet, ökar du din självkännedom och du får tillbaka kontakten med dig själv, med de flytande, lätta rörelser du hade som barn. Feldenkraismetodens två former:
• Medvetenhet Genom Rörelse (MGR)
• Funktionell Integrering (FI)

Medvetenhet genom rörelse (MGR)
Genom dessa lektioner lär du dig att öka din medvetenhet genom att långsamt utföra rörelser efter pedagogens instruktioner/guidning. De flesta lektionerna utförs liggande på golvet för att ge nervsystemet optimalt förhållande för inlärning. Du upplever oftast en omedelbar förbättring i hållning och andning samt en ökad avspänning och koncentration. Metoden är utmärkt för att utveckla dig själv och få en fördjupad kunskap om hur din kropp fungerar.

Funktionell Integrering (FI)
I dessa lektioner ligger du oftast på en låg stoppad brits fullt påklädd. Genom lätt beröring guidar pedagogen dig till att upptäcka nya saker om dig och hitta nya rörelsemönster. Du kommer att bli medveten om att det finns möjlighet att ändra ditt rörelsemönster och framför allt att det finns frihet att välja. En spontan inlärning sker både på det medvetna och det undermedvetna planet. De individuella lektionerna anpassas efter dina önskemål och behov.

Vad är unikt med ditt företag?
Det unika med mitt företag är att jag är enda återförsäljare i Simrishamn, av denna förträffliga tåsocka.
Och jag är i princip ensam om att arbeta med Feldenkrais®metoden. Det finns flera Feldenkrais®pedagoger i kommunen, men de är inte aktiva som sådana just nu.

Berätta om en passion du har
Min passion eller snarare önskan är, att de som finns omkring, det må vara familjen eller vänner, ska må bra och trivas i mitt sällskap.

Vad har Qlara nätverket betytt för dig hittills?
Nätverket Qlara har hittills betytt enormt mycket för mig. Genom detta har jag fått insikt i andra yrkeskategorier och blivit imponerad av all den kunskap dessa kvinnor besitter. Jag har fått nya vänner, har roligt med dem och jag upplever en stor trygghet av att vara i gruppen. Ju fler Qlaror jag har lärt känna, desto mera naturligt har det blivit att
nyttja deras tjänster och att rekommendera dem till andra, även utanför nätverket.

Feldenkraisgrupp (MGR) leder jag på Friskhuset (ovanpå Lindex) Storgatan, Simrishamn.
Individuell lektion (FI) har jag i min bostad.

One thought on “Att lära sig röra sig mera fritt och lätt

  • 2019-02-13 at 08:35
    Permalink

    Feldenkrais med Birgitta har jag provat med mycket gott resultat!

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *