Ann-Helen Bizzozero – Galleri1

Galleri1 – ett litet kulturcentrum på Österlen

Min man och jag flyttade från Vaxholm till Österlen vid nyåret 2017/18. Vi hade inga kontakter här utan det var naturen, miljön och närheten till kontinenten som gjorde att vi lämnade Vaxholm. Dessutom har jag alltid närt en dröm om att öppna ett galleri. Vårt avlånga land är ju fullt av kreativa och konstnärligt begåvade människor, men det finns få ställen att visa upp sina verk på. Det är den tanken som driver mig.

Galleri1 har öppet från konstrundan (påsk) fram till äppelmarknaden (september) och vissa helger fram till jul varje år. Parallellt med galleriet finns en konsthantverksbutik med många olika utställare: trä, smide, textil, glas, fotografier, tavlor och keramik.

Här finns också en keramisk verkstad där jag arbetar och skapar ”skånska” kärringar bland annat. Vad som gör Galleri1 unikt är att här samsas så många olika uttryck, material och tekniker ihop med konstnärers tavlor och skulpturer i galleriet mitt på åkern.

Vad kan Galleri1 erbjuda dig utöver en konstupplevelse?

• Vill du med vänner eller arbetskamrater prova att skapa med lera och lära olika tekniker, kan Galleri1 ta emot upp till tio personer.

• Vill du/ni prova rakuteknik går det också bra, men då får ni avsätta två tillfällen.

• Du/ni vill kanske ställa ut i Galleri1? Det är dock fullbokat under högsäsongen 2019.

• Då Galleri1 inte har utställningar, finns tider under höst- och vintermånaderna, då du kan hyra galleriet för egna kurser, till exempel målarkurser och yogakurser.

Här pågår även tidningsproduktion under företagsnamnet Editor Publishing AB, som min man driver (www.editor.se). Editor erbjuder formgivning, layout, journalistik och produktion av tidningar, böcker, årsredovisningar, broschyrer med mera med hög kvalitet.

Nätverket Qlara har hjälpt till att skapa ett sammanhang och givit mig kontakter här på Österlen. Vi kände inga här när vi kom hit.

Ingen människa är ju en öde ö, vi behöver varandra för att hålla Österlen levande och förbli ett härligt ställe att besöka eller leva i.

Välkommen till Galleri1!

www.galleri1.eu
Bollerup 3509
273 94 Tomelilla
E-post: annhelen@galleri1.eu
Tel: 073-720 50 15

Hoppa till verktygsfältet